mandag 4. september 2017

Brisket


Brisket, en BBQ klassiker.




Mandag morgen, ferie og en brisket på WSM´n



Oppfyring av ca. 20 briketter



Minion metoden på WSM, de tente brikettene skal på toppen av disse.





Eple og hickory




Grovkvernet pepper og salt. På oversiden beholdes det meste av fettet.




Undersiden kraftig "trimmet" for fett osv.




Øverste rist med fettsiden opp.




Nærmer seg "platå"




Etter en stund på "platå" ved 73 grader kjernetemperatur pakkes brisketen i dobbel folie med litt eplejuice og legges tilbake på WSM.





Tilbake på grillen for å ligge der til kjernetemperatur 92 grader. La brisketen hvile et par timer før servering. (Gjerne i folie, håndklær og isoporkasse den siste timen brisketen hviler).



Fin røykring :) 



 Veldig saftig og mørt.



Totaltid med hvile 11 timer.






2 kommentarer:

  1. Den så flott ut!
    Hvor kjøpte du den brisketen?
    Kjetil

    SvarSlett
  2. Den var helt super og kjøpt på Meny Aksdal.

    SvarSlett