lørdag 14. juli 2012

Kyllingfilét, brined.

Jeg vet ikke hva brining, (å legge kjøtt i saltlake før grilling), heter på norsk, men det fungerer uansett :-)

Kyllingfilet delt nesten i to på langs, lagt i 1 liter kaldt vann tilsatt 100 gram salt og litt rosmarin.



Etter 2 timer tørker man av filetene.


Legger på litt ost og rosmarin. (Rosmarin er litt "spesielt" på smak og kan gjerne byttes ut med basilikum, eller rett og slett bare bruke ost og en bit skinke).


Pakker filetene i bacon og legger de på indirekte grilling under lokk. (Grillen ligger oppunder 200 grader).


Etter 40 minutter på grillen har filetene nådd ca. 80 grader i kjernetemperatur.


Servert.



Passe salt, skikkelig saftig og kjempegodt.

.

5 kommentarer:

  1. Dette skaljeg prøve:-) har prøvd å fylle kyllingfiletene ned ost og spekeskinke, det var også nydelig

    SvarSlett
  2. Harregud :-) Nest siste bilde gjorde meg ør.

    SvarSlett
  3. skal teste i morgen. Hva er bra som tilbehør?

    SvarSlett
  4. Takk for kommentarer.

    Vi synes potetsalat og en grønn salat er godt til dette. Rosmarin er litt spesielt på smak og kan gjerne erstattes med basilikum eller rett og slett bruke ost og skinke slik Christine kommenterer.

    Arild

    SvarSlett
  5. Kyllingene ble veldig saftige og gode! Ble fylt med basilikum og jarlsbergost.

    SvarSlett